Missie van de stichting

Stichting ILANZ Schaakpromotie heeft als doel het schaken te promoten en te bevorderen door middel van het organiseren van onder andere trainingen, toernooien en het uitgeven van publicaties.

Een stukje geschiedenis

Stichting ILANZ Schaakpromotie is in 2012 opgericht door Adrey & Cissy Caljé, werkzaam bij ILANZ, praktijk voor Kinder- en jeugdpsychiatrie. In het seizoen 2011-2012 is de praktijk met plezier gestart met het organiseren en sponseren van de kernploegtrainingen voor kinderen/jongeren met een grote passie voor schaken.  

Om de continuiteit van de trainingen voor de komende jaren te waarborgen en meer activiteiten op het gebied van schaken te kunnen starten is de stichting ILANZ Schaakpromotie opgericht.

In september 2012 is een bestuur gevormd door enthousiaste schakers en is er een begin gemaakt met de organisatie van de eerste drie trainingen. Deze trainingen zijn voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Waarom schaken?

"Ga lekker voetballen!" is een slogan die de Stichting ILANZ Schaakpromotie onderschrijft, maar wij zien schaken ook als sport. Schaken is een vorm van hersengymnastiek en bevordert de ontwikkeling van het denkvermogen bij kinderen en jongeren. 

Een paar redenen om te schaken:

- Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen,

- Schaken kan beoefend worden door jong en oud en brengt mensen van verschillende leeftijden met elkaar in contact,

- Schaken bevat meerdere aspecten van het leven; men leert onder andere vooruitdenken en bewuste keuzes maken, 

- en bovenal: Schaken is plezier!