Trainingen

Op 3 november 2013 starten we weer met de trainingen:

Kweekvijver

Voor kinderen en jongeren die schaken op het niveau van stap 3/4.

Kernploeg

Voor kinderen en jongeren die schaken op het niveau van stap 4/5.

Koningsgroep

Voor jongeren en volwassenen die in stap 6 zitten of stap 6 hebben behaald of een rating hebben tussen 1700-2000.

Kennisgroep

Voor jongeren en volwassenen met een rating tussen 1300-1700.

 

Kosten

De kosten voor een training bedragen € 175,00 per persoon. 

Ook dit jaar ondersteunt de Haagse Schaakbond deze trainingen. Hierdoor betalen kinderen en jongeren onder de 18 jaar en die tevens lid zijn van de Haagse Schaakbond € 150,00 in plaats van € 175,00. 

Trainers

De trainingen worden gegeven door trainers van Delemarre Chess Academy. De trainers zijn bijna allen Internationaal Meester (ELO>2400). 

Zij zorgen voor het trainingsprogramma maar adviseren ook bij de beslissingen omtrent welke toernooien je het beste kunt spelen, hoe je je kan voorbereiden op tegenstanders en toernooien. Zij houden de vooruitgang van elke speler in de gaten en sturen zo nodig bij. 

Inhoud van de Kweekvijver- en Kernploegtraining

Deze trainingen zijn niet hetzelfde als de reguliere lessen op een vereniging. Naast onderwerpen die ook in de stappenboeken aan bod komen, wordt er veel geoefend aan vaardigheden zoals: goed kijken naar een stelling, zetten kiezen, vooruitdenken over de gevolgen, plannen maken, combinaties doorrekenen en gewonnen stellingen uitspelen. Omdat de trainingen langer duren dan op de clubavond is er meer tijd om het geleerde onderwerp ook echt te oefenen. Iedereen heeft eigen doelen en tijdens de training wordt hier gezamenlijk aan gewerkt.

Om deel te kunnen nemen aan deze trainingen verwachten we van de deelnemers dat zij bereid zijn om elkaar in de groep te motiveren, opgegeven huiswerk te maken, meedoen aan toernooien en kampioenschappen, en een serieuze schaakhouding hebben.

Inhoud van de Konings- en Kennisgroeptraining

Koningsgroep: Deze trainingen zijn gericht op jongeren en volwassenen die:

- met stap 6 bezig zijn

- of stap 6 hebben afgerond

- of een rating hebben tussen 1700 en 2000. 

Kennisgroep: Deze trainingen zijn gericht op jongeren en volwassenen die een rating hebben tussen 1300 en 1700.

Samen zal er gewerkt worden aan verschillende vaardigheden zoals openingen voorbereiden, partijanalyse, opbouw van een repertoire en voorbereiding op tegenstanders. Maar bijvoorbeeld ook hoe je het meeste profijt haalt uit het bestuderen van schaakboeken. In deze training staat het verbeteren van de schaakcarrière centraal.

Belangstelling? 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar de secretaris van Stichting ILANZ Schaakpromotie: Cissy Caljé-Ong, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor eventuele vragen is zij bereikbaar op 06-53614903.